Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

Bressers Architecten is aangesteld voor de restauratie en herontwikkeling van het kasteel op kasteelpark De Lovie

Ontwerpteam B-architecten, Bressers Erfgoed en Arcadis wint wedstrijd Stadskantoor Nieuwpoort!

Over Braem in De Standaard – januari 2022

Gewonnen! Team Bressers Erfgoed & FVWW Architecten is aangesteld voor de restauratie, renovatie en reconfiguratie van Arena Zuid / Braempatrimonium in opdracht van AG Vespa! Een project in samenwerking met RCR studiebureau technieken, MOUTON, Gevelinzicht en Mar Jaen.

Het team B-ILD Architects, OMGEVING en Bressers Erfgoed is aangesteld voor de restauratie en herbestemming van de afgebrande Sint-Pieterskerk te Galmaarden!

Team Bressers Erfgoed & FVWW is geselecteerd voor de tweede ronde ontwerpopdracht Arena Zuid / Braempatrimonium in opdracht van AG Vespa. Het team wordt aangevuld met ingenieursbureau Mouton, RCR, Gevelinzicht en Marieke Jaenen. Foto: AG Vespa.

Team Bressers Erfgoed - a2o architecten is geselecteerd voor de Open Oproep voor de reconversie van het Magdalenazwembad te Kortrijk (HOWEST). Dit team wordt aangevuld met Erfgoedstudio, Marc Dubois, _voud, Daidalos Peutz en Util. Foto: Tim Van de Velde.

Team Erfgoedstudio - OMGEVING - Bressers Erfgoed - BLAD is aangesteld voor de opmaak van een haalbaarheidsstudie voor de herbestemming van de Bomvrije Kazerne en zijn omringende officierswoningen en plein! Ism Real Visuals, Triconsult en BEC. In opdracht van Stad Dendermonde en PMV.

Team Bressers Erfgoed - TRANS architectuur en stedenbouw - atelier GRAS is aangesteld voor de renovatie van het stookgebouw en de realisatie van een circulair, logistiek gebouw in de Plantentuin Meise!

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Anthony Van Cayseele
Ariane Danneels
Aysegul Agaclitepe
Christel De Troch
Dominique Abbeloos
Dorine van der Bank
Flore Deceuninck
Frédéric Rosier - partner
Helena Vanderstraeten
Herwig Beyaert
Ignace Roelens
Ivana Brzović
Joke Deckers
Jorne Devolder
Karen Vannieuwenhuyze
Killian De Vleeschauwer
Korneel Van de Maele
Lamia El Bouazzaoui
Laure Cornillie
Lieselot Lust
Linde Vanneylen
Maaike Blancke
Maarten Van Landeghem - partner
Manfred Maertens
Marie Van Kerckhove
Marie De la Marche
Marie Deloddere
Micheline Delaere
Michiel Vanmarcke
Natalie Honraet
Peter De Smet - partner
Philine Van Rennes
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Sien Van Nieuwenhuyse
Stephanie Demeulemeester
Sander Decoussemaecker
Thibault Florin
Wouter Valkenborgh
Yasaman Hedayat

Bressers Architecten bv
[email protected]

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Hoeve in Walshoutem

Walshoutem - vernieuwen van het buitenschrijnwerk van de boerenwoning

Opdrachtgever

Privé

Team Bressers

Philippe Depotter
Kaurie Vleugels

Zicht op de hoeve (Beeldbank Onroerend Erfgoed)

Het landelijke Walshoutem wordt gekenmerkt door de talrijke aanwezigheid van historische hoeves. De beschermde hoeve van dhr. en mevr. Collin bestaat uit een poortgebouw, een boerenwoning, stallen en een schuur. De boerenwoning stond er al in 1841 en werd later vergroot. Het poortgebouw, de stallen en schuur dateren uit 1847. Een deel van de schuur brandde af, waardoor de hoeve zijn gesloten karakter, dat zo typisch is voor de streek, deels verloor.

Het buitenschrijnwerk verkeert algemeen in slechte staat. De afwerkingslagen zijn verouderd en schilferen af en het hout staat rot. De vensters sluiten niet meer goed en hier en daar zijn openingen aanwezig in het hout. Bovendien is er nergens dubbele beglazing voorzien, waardoor de woning niet meer aan de huidige normen voldoet. Ook zijn er veel verschillende types schrijnwerk aanwezig die niet allemaal even waardevol zijn.

Het volledige buitenschrijnwerk zal worden vernieuwd. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk terug te gaan naar de oorspronkelijke situatie waardoor ook een meer homogeen geheel wordt gecreeërd. Met behulp van historisch onderzoek en een grondige inventarisatie ter plaatste werden enkele historische venstertypes vastgelegd. Er werd gekozen voor een dundubbele beglazing (met een hoge isolatiewaarde) waarvan het buitenglasblad is uitgevoerd in monumentenglas. Dankzij een erfgoedpremie kan een deel van de werken worden gesubidieerd. De werken zullen binnenkort worden uitgevoerd.

Boven: bestaande toestand oostgevel, onder: nieuwe toestand oostgevel

Verticale snede door venstertype A. Links: bestaande toestand, rechts: nieuwe toestand met toevoeging van dundubbel glas