Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Nicolas Bellemans
Joséphine Beuselinck
Herwig Beyaert
Maaike Blancke
Liesbeth Bogaert
Laure Cornillie
Anouk Decavele
Flore Deceuninck
Joke Deckers
Micheline Delaere
Stephanie Demeulemeester
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Peter De Smet - partner
Christel De Troch
Evelien D'Hooghe
Lamia El Bouazzaoui
Thibault Florin
Natalie Honraet
Lieselot Lust
Ignace Roelens
Frédéric Rosier - partner
Caroline Van Boven
Lore Vandamme
Marie Van Kerckhove
Maarten Van Landeghem - partner
Wouter Valkenborgh
Helena Vanderstraeten
Michiel Vanmarcke
Kaurie Vleugels

Bressers Architecten bv
architectuur@bressers.be

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Kleibaggeraar in Stekene

Opmaak van een vooronderzoekdossier

Opdrachtgever

Gemeente Stekene

Team Bressers

Philippe Depotter
Natalie Honraet
Ignace Roelens
Marie Van Kerckhove

De kleibaggeraar is gelegen in het Steengelaag te Stekene. Dit gebied is beschermd als cultuurhistorisch landschap sinds 1981. In 1997 is het als natuurreservaat erkend. Het gebied wordt begrensd door de Nieuwstraat in het noordoosten, de Ijzerhandstraat en de bebouwing erlangs in het oosten, de bebouwing langs de weg Bormte in het zuiden, de verkaveling Bormte in het zuidoosten en de oude spoorlijn Moerbeke-Kemzeke in het noordwesten.

Het Steengelaag omvat drie uitgestrekte waterputten die onstonden door kleiwinning. De oudste kleiput werd manueel uitgegraven. Dit in tegenstelling tot de jongste put, waarbij het graven vanaf 1913 werd geautomatiseerd door het gebruik van de kleibaggeraar. De kleiontginning werd stopgezet in 1977. Sindsdien is de kleibaggeraar in onbruik, waardoor een sterk verval optrad.

Om verdere aftakeling tegen en de hiermee gepaard gaande onleesbaarheid van dit uniek stuk industrieel erfgoed tegen te gaan werd er een vooronderzoekdossier opgemaakt. Dit vooronderzoek wil een beeld geven van de mogelijkheden, met het oog op de conservering en herstel in latere fase van de opdracht.

Ontwerpvoorstel voor een wandelpad rond de kleibaggeraar