Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Nicolas Bellemans
Joséphine Beuselinck
Herwig Beyaert
Maaike Blancke
Liesbeth Bogaert
Laure Cornillie
Anouk Decavele
Flore Deceuninck
Joke Deckers
Micheline Delaere
Stephanie Demeulemeester
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Peter De Smet - partner
Christel De Troch
Evelien D'Hooghe
Lamia El Bouazzaoui
Thibault Florin
Natalie Honraet
Lieselot Lust
Ignace Roelens
Frédéric Rosier - partner
Caroline Van Boven
Lore Vandamme
Marie Van Kerckhove
Maarten Van Landeghem - partner
Wouter Valkenborgh
Helena Vanderstraeten
Michiel Vanmarcke
Kaurie Vleugels

Bressers Architecten bv
architectuur@bressers.be

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Orthodoxe kerk in Mariakerke

Renovatie en herbestemming van de voormalige Sint-Godelievekerk tot orthodoxe kerk in Mariakerke (Oostende)

Opdrachtgever

Orthodoxe parochie HH. Kyrillos en Methodios

Team Bressers

Philippe Depotter
Frédéric Rosier
Helena Vanderstraeten
(Gertjan Madalijns)

Studiebureau

Fraeye & Partners
STir

© Piet-Albert Goethals

De voormalige katholieke kerk wordt herbestemd tot een orrthodoxe kerk. De opdracht betreft voornamelijk een volledige verbouwing en herinrichting van het interieur in functie van de kerk deels te kunnen gebruiken als kerkruimte voor de Griekse orthodoxe erediensten en deels te gebruiken als polyvalente ruimte. Tevens worden de nodige herstellings- en onderhoudswerken aan het exterieur voorzien.

Het herbestemmen van een katholieke kerk naar een orthodoxe kerk vraagt een goed inzicht in de manier waarop de Grieks orthodoxe erediensten doorgaan. In samenspraak met de opdrachtgever, de Grieks orthodoxe kerkfabriek, werd een programma ontwikkeld waarbij een volledig interieur ontworpen werd waarbij aandacht geschonken wordt aan de traditionele opstelling van de elementen en de integratie van de decoratieve symbolen. Doch werd dit interieur ontworpen vanuit een hedendaagse interpretatie van deze elementen, waarbij een gebruiksvriendelijke en aangename lichte invulling van de ruimte steeds als einddoel nagestreefd werd.