Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

Bressers Architecten is aangesteld voor de restauratie en herontwikkeling van het kasteel op kasteelpark De Lovie

Ontwerpteam B-architecten, Bressers Erfgoed en Arcadis wint wedstrijd Stadskantoor Nieuwpoort!

Over Braem in De Standaard – januari 2022

Gewonnen! Team Bressers Erfgoed & FVWW Architecten is aangesteld voor de restauratie, renovatie en reconfiguratie van Arena Zuid / Braempatrimonium in opdracht van AG Vespa! Een project in samenwerking met RCR studiebureau technieken, MOUTON, Gevelinzicht en Mar Jaen.

Het team B-ILD Architects, OMGEVING en Bressers Erfgoed is aangesteld voor de restauratie en herbestemming van de afgebrande Sint-Pieterskerk te Galmaarden!

Team Bressers Erfgoed & FVWW is geselecteerd voor de tweede ronde ontwerpopdracht Arena Zuid / Braempatrimonium in opdracht van AG Vespa. Het team wordt aangevuld met ingenieursbureau Mouton, RCR, Gevelinzicht en Marieke Jaenen. Foto: AG Vespa.

Team Bressers Erfgoed - a2o architecten is geselecteerd voor de Open Oproep voor de reconversie van het Magdalenazwembad te Kortrijk (HOWEST). Dit team wordt aangevuld met Erfgoedstudio, Marc Dubois, _voud, Daidalos Peutz en Util. Foto: Tim Van de Velde.

Team Erfgoedstudio - OMGEVING - Bressers Erfgoed - BLAD is aangesteld voor de opmaak van een haalbaarheidsstudie voor de herbestemming van de Bomvrije Kazerne en zijn omringende officierswoningen en plein! Ism Real Visuals, Triconsult en BEC. In opdracht van Stad Dendermonde en PMV.

Team Bressers Erfgoed - TRANS architectuur en stedenbouw - atelier GRAS is aangesteld voor de renovatie van het stookgebouw en de realisatie van een circulair, logistiek gebouw in de Plantentuin Meise!

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Anthony Van Cayseele
Ariane Danneels
Aysegul Agaclitepe
Christel De Troch
Dominique Abbeloos
Dorine van der Bank
Flore Deceuninck
Frédéric Rosier - partner
Helena Vanderstraeten
Herwig Beyaert
Ignace Roelens
Ivana Brzović
Joke Deckers
Jorne Devolder
Karen Vannieuwenhuyze
Killian De Vleeschauwer
Korneel Van de Maele
Lamia El Bouazzaoui
Laure Cornillie
Lieselot Lust
Linde Vanneylen
Maaike Blancke
Maarten Van Landeghem - partner
Manfred Maertens
Marie Van Kerckhove
Marie De la Marche
Marie Deloddere
Micheline Delaere
Michiel Vanmarcke
Natalie Honraet
Peter De Smet - partner
Philine Van Rennes
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Sien Van Nieuwenhuyse
Stephanie Demeulemeester
Sander Decoussemaecker
Thibault Florin
Wouter Valkenborgh
Yasaman Hedayat

Bressers Architecten bv
[email protected]

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Sint-Adriaansabdij in Geraardsbergen

Restauratie van een voormalig abdijcomplex

Opdrachtgever

Stadsbestuur Geraardsbergen

Team Bressers

Philippe Depotter
Frédéric Rosier
Kaurie Vleugels
(Gertjan Madalijns)

Studiebureau

Studiebureau Riessauw bvba
Madoc bvba
STir

© Ignace Roelens l Bressers Architecten

De Sint-Adriaansabdij omvat een complex van verschillende gebouwen met park en is het resultaat van een opeenvolging van stijlperiodes en restauraties. De beschermde gebouwen van de Sint-Adriaansabdij omvatten het koetshuis, abtskwartier en poortgebouw. Samen beslaan deze gebouwen een oppervlakte van ca. 1.250 m2.

De Sint-Adriaansabdij bezit een bijzondere architecturale waarde. Hoewel de architectuur vandaag maar slechts een klein -maar gaaf- aandeel van de specifieke typologie van een abdijcomplex representeert, vormen de restanten een interessante afspiegeling van verschillende eeuwen in stijl en opvatting. Het is duidelijk dat het abtenkwartier, het poortgebouw en het koetshuis deel uitmaakten van een uitgebreider geheel, al vormt de bouwgeschiedenis vandaag een complex geheel dat gezien moet worden binnen de context van een abdij. Het hoofgebouw is als het ware een architecturaal palimpsest, waarbij tal van bouwsporen een verbinding aantonen met de verdwenen slaapvleugel en het kerkgebouw. Het abtenhuis is daarnaast ook een sprekend werk in het oeuvre van architect J.B. Simoens, die met zijn rococo elementen, o.a. cartouches, een balkon en rijke interieurs het gebouw in de vroege 18de eeuw zijn finale uitzicht gaf.

Er is ongetwijfeld een esthetische waarde toe te kennen aan het abtengebouw en de bijgebouwen. Het statige kwartier is een weerspiegeling van de rijkdom van opeenvolgende eigenaars, die elk hun steentje bijdroegen aan de verfraaiing van het goed. Het interieur, voornamelijk de eerste verdieping, toont zeer gave, prestigieuze salons die het 18de-eeuwse gevoel voor detaillering en smaak weergeven. De statige abdijgang met rocaille versieringen, terrazzo vloeren en uitgewerkte boiserieën leidt de bezoeker naar een schitterend Louis XVI salon, waarvan enkele orivan verschillende eeuwen in stijl en opvatting.