Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

Team Bressers Erfgoed - TRANS architectuur en stedenbouw - atelier GRAS is aangesteld voor de renovatie van het stookgebouw en de realisatie van een circulair, logistiek gebouw in de Plantuin Meise!

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Ariane Danneels
Caroline Van Boven
Christel De Troch
Dorine van der Bank
Evelien D'hooghe
Flore Deceuninck
Frédéric Rosier - partner
Helena Vanderstraeten
Herwig Beyaert
Ignace Roelens
Joke Deckers
Jorne Devolder
Joséphine Beuselinck
Karen Vannieuwenhuyze
Kaurie Vleugels
Lamia El Bouazzaoui
Laure Cornillie
Liesbeth Bogaert
Lieselot Lust
Maaike Blancke
Maarten Van Landeghem - partner
Marie Van Kerckhove
Micheline Delaere
Michiel Vanmarcke
Natalie Honraet
Peter De Smet - partner
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Simon Verleye
Stephanie Demeulemeester
Thibault Florin
Wouter Valkenborgh

Bressers Architecten bv
[email protected]

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Thiepval Memorial Frankrijk

Restauratie van het Thiepval Memorial to the Missing in Frankrijk

Opdrachtgever

Commonwealth War Graves Commission

Team Bressers

Herwig Beyaert
Philippe Depotter
Natalie Honraet
Michiel Vanmarcke
Maarten Van Landeghem
Kaurie Vleugels

Studiebureau

bureau voor vrije ruimte
Ruben Willaert

Het Thiepval Memorial is een oorlogsmonument gelegen nabij het Franse dorp Thiepval in het departement Somme. Het staat een paar honderd meter ten zuiden van het dorpscentrum van Thiepval, op het grondgebied van buurgemeente Authuille. Het is een 45 meter hoge boog en herdenkt 72.191 vermiste Britse en Zuid-Afrikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het is het grootste Britse oorlogsmonument ter wereld. Het monument maakt deel uit van de Frans-Britse oorlogsbegraafplaats die door de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) is geregistreerd onder de naam Thiepval Anglo-French Cemetery. Het monument werd ontworpen door Sir Edwin Lutyens en opgetrokken in 1928-1932. Het monument is meer dan 80 jaar oud en vertoont sporen van degradatie en waterinfiltratie, gedeeltelijk te wijten aan conceptfouten, de blootgestelde locatie en de slechte uitvoering van latere reparaties.

In juli 2016 werd een formele gebeurtenis gepland op de Memorial, die wereldwijd media-aandacht trok. Ter voorbereiding van dit specifieke evenement en in functie van alle toekomstige onderhouds- en restauratiewerken werd in opdracht van de CWGC een coherent beheersplan opgemaakt voor de volledige site. Het CMP is een document dat toelicht waarom een plaats belangrijk is en welk beleid moet gevolgd worden zodat de betekenis van de site behouden blijft. Het plan heeft 3 delen: 1) een grondig begrip van de betekenis van het erfgoed, 2) de ontwikkeling van een beleid, en 3) de uitwerking van een actieplan.

De restauratiecampagne is opgedeeld in twee fases. De eerste werd reeds uitgevoerd en omvat de gevelrestauratie van het centrale topdeel met de reiniging van de natuur- en baksteen en het integraal hervoegen. Daarnaast werden alle dakdichtingen herzien, de interne verticale waterafvoer op punt gezet en een veilige toegankelijkheid gegarandeerd. In de tweede fase wordt de gevelrestauratie vervolledigd, met onder meer de herdenkingspanelen. Verdere topics zijn het betonherstel van de structurele elementen en de studie om te streven naar een integrale toegankelijkheid zonder afbreuk te doen aan de serene beleving.

Verticale snede