Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

Team Bressers Erfgoed - TRANS architectuur en stedenbouw - atelier GRAS is aangesteld voor de renovatie van het stookgebouw en de realisatie van een circulair, logistiek gebouw in de Plantuin Meise!

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Ariane Danneels
Caroline Van Boven
Christel De Troch
Dorine van der Bank
Evelien D'hooghe
Flore Deceuninck
Frédéric Rosier - partner
Helena Vanderstraeten
Herwig Beyaert
Ignace Roelens
Joke Deckers
Jorne Devolder
Joséphine Beuselinck
Karen Vannieuwenhuyze
Kaurie Vleugels
Lamia El Bouazzaoui
Laure Cornillie
Liesbeth Bogaert
Lieselot Lust
Maaike Blancke
Maarten Van Landeghem - partner
Marie Van Kerckhove
Micheline Delaere
Michiel Vanmarcke
Natalie Honraet
Peter De Smet - partner
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Simon Verleye
Stephanie Demeulemeester
Thibault Florin
Wouter Valkenborgh

Bressers Architecten bv
[email protected]

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Bond Moyson Gent

Voorbereidend onderzoek, schetsontwerp en ontwerpopdracht site Vrijdagmarkt

Opdrachtgever

vzw Inframut

Team Bressers

Nicolas Bellemans
Anouk Decavele
Peter De Smet
Frédéric Rosier

Studiebureau

B-architecten
Cenergie
Util
Mint

De Bond Moyson vormt de rechtervleugel van het iconisch gebouwencomplex op de Vrijdagmarkt, één van de belangrijkste en oudste pleinen van Gent. De linkervleugel is vandaag het hoofdkantoor van het ABVV Oost-Vlaanderen. De rechtervleugel is sinds 1956 eigendom van de socialistische mutualiteit (vandaag in beheer van vzw Inframut). In literatuur wordt vaak naar beide vleugels verwezen als Ons Huis. Sinds de jaren ’50 wordt echter vaker het onderscheid gemaakt in naamgeving tussen de linkervleugel, nog steeds Ons Huis, en de rechtervleugel Bond Moyson, zoals ook te lezen is op de voorgevel. De huidige site komt overeen met perceel B371f en is volledig eigendom van vzw Inframut. De site bestaat uit het historisch volume Bond Moyson, Het fabrieksmagazijn – archiefgebouw – aan de Leie en de nieuwbouw aan de Waaistraat.

Het historische volume Bond Moyson en het fabrieksmagazijn zijn sinds 14 september 2009 vastgesteld als bouwkundig erfgoed. De volledige site ligt in een vastgestelde archeologische zone “stadskern van Gent” en valt ook binnen de bufferzone van het UNESCO Erfgoed “Belfort, lakenhal en Mammelokker”.