Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

Team Bressers Erfgoed - TRANS architectuur en stedenbouw - atelier GRAS is aangesteld voor de renovatie van het stookgebouw en de realisatie van een circulair, logistiek gebouw in de Plantuin Meise!

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Ariane Danneels
Caroline Van Boven
Christel De Troch
Dorine van der Bank
Evelien D'hooghe
Flore Deceuninck
Frédéric Rosier - partner
Helena Vanderstraeten
Herwig Beyaert
Ignace Roelens
Joke Deckers
Jorne Devolder
Joséphine Beuselinck
Karen Vannieuwenhuyze
Kaurie Vleugels
Lamia El Bouazzaoui
Laure Cornillie
Liesbeth Bogaert
Lieselot Lust
Maaike Blancke
Maarten Van Landeghem - partner
Marie Van Kerckhove
Micheline Delaere
Michiel Vanmarcke
Natalie Honraet
Peter De Smet - partner
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Simon Verleye
Stephanie Demeulemeester
Thibault Florin
Wouter Valkenborgh

Bressers Architecten bv
[email protected]

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Kasteeldomein in Berlare

Restauratie, bestemmingswijzing en uitbreiding van het kasteel en de dienstgebouwen

Opdrachtgever

Gemeente Berlare

Team Bressers

Flore Deceuninck
Philippe Depotter
Evelien D’hooghe
Thibault Florin
Maarten Van Landeghem
Wouter Valkenborgh
Kaurie Vleugels
(Vincent Van Kerckhove)

Studiebureau

Fraeye & Partners
STir

© Ignace Roelens l Bressers Architecten

Na een wedstrijdvraag werd het restaureren en herbestemmen van de gebouwen op het kasteeldomein in Berlare toegewezen aan Architectenbureau Bressers. Het kasteel en de twee dienstgebouwen worden herbestemd tot administratief centrum van de gemeente Berlare.

Het kasteeldomein van Berlare is een site met een heel rijke bouwgeschiedenis, met bewaarde elementen die teruggaan tot de zeventiende eeuw. Gezien het kasteeldomein in het bezit kwam van verschillende eigenaars werden er, zowel aan het kasteeldomein als aan het kasteel en de dienstgebouwen, door de eeuwen heen verschillende aanpassingen uitgevoerd. In functie van de herbestemming worden alle gebouwen geoptimaliseerd naar de hedendaagse comforteisen. Om de site in ere te herstellen worden alle gebouwen grondig gerestaureerd.

Postkaart uit 1912 © Delcampe

In het kasteel worden er op de gelijkvloerse verdieping ceremoniële en publieke functies ingericht. Op de verdiepingen worden er burelen ondergebracht. De interne circulatie van het kasteel wordt gewijzigd om de toegankelijkheid van alle bouwlagen te garanderen voor een optimaal gebruik van de ruimtes.

De rijkelijk gedecoreerde voorgevels van de dienstgebouwen, gericht naar het erehof, worden integraal bewaard. De achtergevels worden ontdaan van minder waardevolle toevoegingen. In de dienstgebouwen worden burelen en vergaderruimten georganiseerd. De bestaande circulatie wordt geoptimaliseerd door minimale ruwbouwkundige ingrepen.

© Ignace Roelens l Bressers Architecten