Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Nicolas Bellemans
Joséphine Beuselinck
Herwig Beyaert
Maaike Blancke
Liesbeth Bogaert
Laure Cornillie
Anouk Decavele
Flore Deceuninck
Joke Deckers
Micheline Delaere
Stephanie Demeulemeester
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Peter De Smet - partner
Christel De Troch
Evelien D'Hooghe
Lamia El Bouazzaoui
Thibault Florin
Natalie Honraet
Lieselot Lust
Ignace Roelens
Frédéric Rosier - partner
Caroline Van Boven
Lore Vandamme
Marie Van Kerckhove
Maarten Van Landeghem - partner
Wouter Valkenborgh
Helena Vanderstraeten
Michiel Vanmarcke
Kaurie Vleugels

Bressers Architecten bv
architectuur@bressers.be

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Kasteeldomein in Berlare

Restauratie, bestemmingswijzing en uitbreiding van het kasteel en de dienstgebouwen

Opdrachtgever

Gemeente Berlare

Team Bressers

Flore Deceuninck
Philippe Depotter
Evelien D’hooghe
Thibault Florin
Maarten Van Landeghem
Wouter Valkenborgh
Kaurie Vleugels
(Vincent Van Kerckhove)

Studiebureau

Fraeye & Partners
STir

© Ignace Roelens l Bressers Architecten

Na een wedstrijdvraag werd het restaureren en herbestemmen van de gebouwen op het kasteeldomein in Berlare toegewezen aan Architectenbureau Bressers. Het kasteel en de twee dienstgebouwen worden herbestemd tot administratief centrum van de gemeente Berlare.

Het kasteeldomein van Berlare is een site met een heel rijke bouwgeschiedenis, met bewaarde elementen die teruggaan tot de zeventiende eeuw. Gezien het kasteeldomein in het bezit kwam van verschillende eigenaars werden er, zowel aan het kasteeldomein als aan het kasteel en de dienstgebouwen, door de eeuwen heen verschillende aanpassingen uitgevoerd. In functie van de herbestemming worden alle gebouwen geoptimaliseerd naar de hedendaagse comforteisen. Om de site in ere te herstellen worden alle gebouwen grondig gerestaureerd.

Postkaart uit 1912 © Delcampe

In het kasteel worden er op de gelijkvloerse verdieping ceremoniële en publieke functies ingericht. Op de verdiepingen worden er burelen ondergebracht. De interne circulatie van het kasteel wordt gewijzigd om de toegankelijkheid van alle bouwlagen te garanderen voor een optimaal gebruik van de ruimtes.

De rijkelijk gedecoreerde voorgevels van de dienstgebouwen, gericht naar het erehof, worden integraal bewaard. De achtergevels worden ontdaan van minder waardevolle toevoegingen. In de dienstgebouwen worden burelen en vergaderruimten georganiseerd. De bestaande circulatie wordt geoptimaliseerd door minimale ruwbouwkundige ingrepen.

© Ignace Roelens l Bressers Architecten