Filter

  • Buitengewoon
  • Cultuur
  • Herbestemming
  • Herdenken
  • Interieur
  • Onderwijs
  • Religie
  • Studies
  • Wonen
  • Zorg

De Sint-Niklaaskerk Westkapelle is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2020! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs en daarvoor hebben we je stem nodig! Breng je stem uit via https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs-2020. Dit kan nog tot en met zondag 13 september. Op 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Heugelijk nieuws! We wonnen de wedstrijd van de Bond Moyson op de Vrijdagmarkt in Gent in samenwerking met B-architecten. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de site, hiervoor dienen restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken uitgevoerd te worden.

Nieuw project! We zijn aangesteld voor de restauratie van de Menenpoort te Ieper! De Menenpoort is een van de bekendste herdenkingsmonumenten ter wereld en werd ontworpen door Sir Reginald Blomfield.

Bressers Architecten lanceert 2 nieuwe websites: Bressers Erfgoed en BLAD. Neem snel een kijkje! www.bresserserfgoed.be + www.bladarchitecten.be

Bressers Architecten wordt geleid door Philippe Depotter en Peter De Smet. De zaakvoerders richten vooral hun aandacht op het sturen van hun medewerkers en het opvolgen van de verschillende fases van de projecten.

Medewerkers

Nicolas Bellemans
Joséphine Beuselinck
Herwig Beyaert
Maaike Blancke
Liesbeth Bogaert
Laure Cornillie
Anouk Decavele
Flore Deceuninck
Joke Deckers
Micheline Delaere
Stephanie Demeulemeester
Philippe Depotter - partner
Sara De Meyer
Peter De Smet - partner
Christel De Troch
Evelien D'Hooghe
Lamia El Bouazzaoui
Thibault Florin
Natalie Honraet
Lieselot Lust
Ignace Roelens
Frédéric Rosier - partner
Caroline Van Boven
Lore Vandamme
Marie Van Kerckhove
Maarten Van Landeghem - partner
Wouter Valkenborgh
Helena Vanderstraeten
Michiel Vanmarcke
Kaurie Vleugels

Bressers Architecten bv
architectuur@bressers.be

Kasteellaan 479
9000 Gent
T  (32-9) 225 94 54
F  (32-9) 223 27 99

Volg ons via Instagram, LinkedIn en Facebook!

B.T.W. BE 0449.038.140

Bressers Architecten bv is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten – Provinciale Raad Oost-Vlaanderen
Stamnummer: B100421
Ondernemingsnummer BE 0449 038 140
Reglement van beroepsplichten
Alle beeldmateriaal copyright Bressers tenzij anders vermeld.

Halve Maan site in Oostende

Herbestemming tot een toeristische-recreatieve site (B-ILD Architects i.s.m. Bressers Erfgoed in onderaanneming)

Opdrachtgever

Stad Oostende

Team Bressers

Flore Deceuninck
Philippe Depotter
Maarten Van Landeghem
i.s.m. B-ILD Architects

Studiebureau

Studiebureau Sileghem & Partners

Dit project vloeit voort uit een wedstrijdvraag via Open Winvorm voor de reconversie van de site Halve Maan. De uitvoering van het project werd toegewezen aan B-ILD Architects met ondersteuning van Bressers Erfgoed voor het erfgoedluik. Het project omvat het toeristisch-recreatief inrichten van de site Halve Maan te Oostende, met als doel de site publiek toegankelijk te maken.

De site Halve Maan is een voormalige militaire vesting ten oosten van de havengeul van Oostende. Sinds de negentiende eeuw werd de site Halve Maan gebruikt om de haven van Oostende te beschermen. De verschillende gebruikers lieten hun sporen na op de site en gaven op die manier het uitgesproken karakter van de site mee vorm. Als vesting vlakbij de Oostendse havengeul bleek de site tweemaal een cruciale rol te spelen tijdens de twee wereldoorlogen. De volledige site is beschermd als monument.

Op de site wordt er een pad aangelegd om het publiek op een veiliger manier te laten circuleren op het terrein. Een geïntegreerd ontwerp van het pad, zorgt ervoor dat het robuuste karakter van de site, ten alle tijden bewaard kan blijven. Op de site maakt het pad de verbinding tussen twee bunkers, die fungeren als een natuurlijk uitkijkpunt op de omgeving. Deze zijn telkens gelegen op de eindpunten van het pad. Met zicht op het veilig en toegankelijk maken van de site worden minimale ingrepen uitgevoerd aan deze constructies om ze open te kunnen stellen voor het publiek.